SVT:s VINKLADE SIFFROR: om mediernas vilseledande statistik

  visningar 84,101

Henrik Jönsson

Månad sedan

RUSAR STÖDET för Sveriges ministrar? Så är det, om man ska tro Sveriges Televisions bombastiska rubriksättning.
Vad baserar SVT denna slutsats på? Förekommer vilseledande statistik i Sverige? Och vad händer i ett samhälle där information vinklas med ideologiska förtecken?
Dessa frågor tar jag upp i veckans video.

KÖP MIN T-SHIRT “Demokratins förgörare” här:
👕 bit.ly/2LaqAry
STÖTTA MIN VIDEOPRODUKTION:
----------------------------------------------------
🥇 Stöd mig via Patreon:
www.patreon.com/HenrikJonsson
📞 Stöd mig via Swish: 1234 12 75 02
🅿 Stöd mig via PayPal: henrik@henrikjonsson.com
FÖLJ MITT VECKOBREV:
💌 mailchi.mp/7f8b9bed9375/henrik
Innehållsförteckning:
00:00 - Intro
02:00 - SVT:s vinklade siffror
05:40 - När SVT rusar
07:50 - Den växande Y-axeln
13:00 - Arbetslöshet & aningslöshet
17:30 - Inkompetens & illvillja
21:00 - Outro
KÄLL-LÄNKAR:
----------
SVT om otillförlitliga opinionsundersökningar:
www.svt.se/nyheter/vetenskap/opinionsmatningar-kan-vara-slumpmassigt-brus-varannan-gang-rapporterar-medierna-fel
SVT om Lena Hallengrens förtroenderusning:
www.svt.se/nyheter/inrikes/fortroendet-for-lena-hallengren-rusar-i-kolvattnet-av-pandemin
Johan Romins twittergranskning:
johanromin/status/1378725597308944385?s=21
Peter Dahlgrens granskning av Y-axeln:
www.backendmedia.se/2021/02/21/svt-diagram/

Kommentarer
Håkan Berg
Håkan Berg 10 dagar sedan
Tack, Henrik, för detta. Jag trodde att det bara var jag som tyckte det var fel som de presenterar statistik. Underbart arbete! Fortsätt så. Du är trovärdig och gör din bakgrundsforskning ordentligt. Inget skitsnack här inte! Och du har rätt: denna missinformation genomsyrar samhället. Jag har sett många exempel på hur folk indoktrinerats av svenk media. Jag och min fru tittar inte på TV sedan många år, men vi betalar lik förbaskat, eftersom vi är tvingade till det.
Berith ENGSTRÖM
Berith ENGSTRÖM 18 dagar sedan
Din ända möjlighet att får din röst tillgodoräknad är i en Folkomröstning Det är bara att rätta sig efter regeringen Henrik Jönsson är en lysande samhällsdebattör Förklara på ren svenska hur det ligger till Många fler skulle bara lyssna på dej Henrik Lyssna och lär Förstå hur illa det är
Jesper Gunnarsson
Jesper Gunnarsson 19 dagar sedan
Tänk om public service var som Henrik. Han driver sitt arbete genom donationer och om donationerna är för få så upphör ändå arbetet för att ingen behöver det. Så borde även public service fungera.
nisse73
nisse73 21 dag sedan
Folk är så vana vid att har man två staplar bredvid varandra så SKA det vara en stor skillnad mellan dessa. Gjorde en undersökning på jobbet och visade två värden bredvid varandra som två staplar men jag började på 0. Då det i princip inte var just någon skillnad så såg de lika höga ut. Jag fick direkt frågan om det skulle se ut sådär, borde det inte visas som att det ena värdet var större än det andra. Drog då igång en längre utläggning om användandet av grafer för att visa något som inte stämde men utan att ljuga och tog då upp massmediers användande av grafer. Tror inte någon fattade.
Brad Spelling
Brad Spelling 21 dag sedan
Fake News är lika gammalt som vänstermedia
Ante Venio
Ante Venio 21 dag sedan
etik ? ödmjukhet ?- men så kan sådana inte ens lita på sina egna (läskig tillvaro)
Linus Noremalm
Linus Noremalm 22 dagar sedan
Du skulle lägga upp en omröstning på din facebook så ser vi hur stort förtroende socialministern har.
Daniel Borg
Daniel Borg 23 dagar sedan
Bra video men exemplet med ökade ingenjörsansökningar hade blivit tydligare om den jämförs med hur många svenskfödda medborgare som procentuellt erhålls en ingenjörsexamen. Jag tror inte det hade förändrat poängen som du beskriver men hade ändå varit relevant i ett pedagogiskt syfte.
ceerw buty
ceerw buty 24 dagar sedan
har du egna exempel på när Public Service vinklar sin rapportering ? JA, alla dagar i veckan
Lennart Attestål
Lennart Attestål 25 dagar sedan
Min favorit som väl närmast får betraktas som Fake News, jag har läst den på Twitter. Informationschefen på Ystads energi, gick ut med att det i vinter (tror det var 2019) kommer att bli effektbrist i Ystad. En moderat politiker och sen Jimmy Åkesson, sa att det i Ystad inter kommer att gå att koka kaffe i vinter, (det är det som blir resultatet av effektbrist). Rapport hade kontaktat Ystads energis informationschef och fått reda på att hon inte alls hade sagt att man inte kunde koka kaffe, hon hade sagt att det eventuellt kommer att bli effektbrist. Allt som Rapport gick ut med var att politikerna ljugit om vad informationschefen sagt, effektbristen sa de inte ett ord om.
eioshen boboi
eioshen boboi 25 dagar sedan
Kan det vara som i fallet med BRÅ, där regeringen beställt ett resultat man vill ha?
Stefan Bergli
Stefan Bergli 26 dagar sedan
SR:s vd Cilla Benkö använde statistisk för några år sedan för att visa hur farligt det var att vara kvinnlig journalist. fwww.expressen.se/kultur/2017-var-ett-farligt-ar-for-kvinnliga-journalister/ Just 2017 var andelen kvinnliga journalister som dödades ovanligt stort, eftersom att antalet manliga journalister som dödades i jobbet sjönk drastiskt. En bra nyhet blev på det sättet något dåligt. Antalet men som dödades var föstås fortfarande långt långt fler än kvinnorna, men i vanlig ordning såg hon inte det. Här är rapporten hon tog sina argument ifrån. newssafety.org/fileadmin/user_upload/Killing_The_Messenger_2017_Final.pdf
Erik Joelsson
Erik Joelsson 26 dagar sedan
Bra relvant reflektion kring mediernas presentation av statistik hur man presenterar data. Dock tror jag detta faktiskt är mer av bristande kunskap än att man vill vinkla. Ser ni att andra mediahus gör det bättre? Atr man kan hitta dålig presentation över åren är inte konstigt.
poffa2
poffa2 27 dagar sedan
Miljarder för SVT. Enligt SVT som har och kostar 8 miljarder (skatter) per år.. Älskare SVT sig själva. Vad kan gå fel med deras egna förhärliga skälvande existens?
Shiva krishna
Shiva krishna 27 dagar sedan
B.e.S.T f'u"l'l D.a.T.i.n.G h.o.T G.i.r.L's -L-o-V-e-S-e-X---❤️😘 ..👍 Clickhere : 18cams.xyz !💖🖤❤️今後は気をライブ配信の再編ありがとうです!この日のライブ配信は、かならりやばかったですね!1万人を超える人が見ていたもん(笑)やっぱり人参最高!まさかのカメラ切り忘れでやら1かしたのもドキドキでした,. 💖🖤在整個人類歷史上,強者,富人和具有狡猾特質的人捕食部落,氏族,城鎮,城市和鄉村中的弱者,無`'守和貧窮成員。然而,人類的生存意願迫使那些被拒絕,被剝奪或摧毀的基本需求的人們找到了一種生活方式,並繼續將其DNA融入不斷發展的人類社會。. 說到食物,不要以為那些被拒絕的人只吃垃圾。相反,他們學會了在被忽視的肉類和蔬菜中尋找營養。他們學會了清潔,切塊,調味和慢燉慢燉的野菜和肉類,在食品市場上被忽略的部分家用蔬菜和肉類,並且學會了使用芳香的木煙(如山核桃,山核桃和豆科灌木 來調味g食物煮的時候1 1618596175
dcoog anml
dcoog anml 27 dagar sedan
"Rusar" för du måste vara berusad för att tro det.
Erik Skeppner
Erik Skeppner 27 dagar sedan
Men ändå, vad är egentligen problemet? Det är ju inte så att graferna lurar någon på något sätt.
Marianne Hesselberg
Marianne Hesselberg 28 dagar sedan
Stort Tack Henrik Jönsson för dina intelligenta och klarsynta svar då du blev intervjuad i Axess TV. Vår värld saknar Entreprenörer idag. Jag lyssnar alltid på dina program som är lärorika, underhållande och roliga. Det fanns inte möjlighet till kommentarer i Axess därför gör jag det här. 👍🇸🇪🌷
Anders Rådberg
Anders Rådberg 28 dagar sedan
Ska jag verkligen behöva betala för SVT
Rock girl
Rock girl 28 dagar sedan
Var är ropen för kvotering av oliktänkande till public service?
Andre_SWE05 Fortnite
Andre_SWE05 Fortnite 28 dagar sedan
Är det bara jag som inte fattar alla konstiga ord dom snakar om och vem fan kollar på tv alla kollar ju på fortnite på NRG clix nu förtiden the big clix
Glowboy Glow
Glowboy Glow 29 dagar sedan
Din kanal är så otroligt mycket bättre och mer intressant än all dynga på SVT. Pinsamt att de spenderar så många miljarder av skattebetalarnas pengar på trams när man kan få bättre här på din kanal. Gillar speciellt dina samtal med gäster.
nieooj gotoy
nieooj gotoy 29 dagar sedan
Var är ropen för kvotering av oliktänkande till public service?
Hedenberg Studios
Hedenberg Studios 29 dagar sedan
Detta är brilliant haha. Älskar dina video!
Lars McLachlan
Lars McLachlan 29 dagar sedan
12:30 Jag skrattar så jag gråter! Helt fantastiskt Henrik, som vanligt. 💯👏🏻
scider2
scider2 Månad sedan
Anmärkningsvärt att nån som hade fel med över 200% då han informerade om hur många som dött av dödligt våld i Sverige nu klagar på att andra använder olämpliga Y-axlar...
nieooj gotoy
nieooj gotoy 29 dagar sedan
svfrom.info/history/video/m9Kre4OU36yCfNA Mvh
Jörgen Eriksson
Jörgen Eriksson Månad sedan
Skrämmande inkompetenta kommentarer här ! Ni bekräftar ju det ni vill dementera = att ni vill styra media !
Hans Utterhall
Hans Utterhall Månad sedan
Swishnummret syns för kort tid.
seeni gzty
seeni gzty Månad sedan
Skrattade gott åt det här avsnittet! Läser just nu en kurs i statistik och det är fler än jag som reagerat på SVT:s ytterst märkliga diagram. Fantastisk produktion som vanligt!
Johan Karlsson
Johan Karlsson Månad sedan
Gäsp. Känns som kvaliten på avsnitten sjunkit betydligt på senare tid. Hönor av fjädrar. Har lågt till mycket lågt förtroende för Henrik i all rapportering som gäller Corona.
snattack
snattack Månad sedan
Nu ska det (eftersom rätt ska vara rätt) nämnas att pyroteknikshowen i Melodifestivalen ingår i scenshowen som betalas av den som äger masterfilen till ett bidrag, inte SVT. Men intressant inslag annars! /mvh Insiderinfo
scider2
scider2 Månad sedan
Är det inte ganska lustigt (eller olustigt rättare sagt) hur Henrik säger sig vilja ha diskussioner och debatt samtidigt som han raderar eller döljer alla negativa kommentarer? Med åtanke på att han också vill lägga ner public service så kan man ju också undra vilken typ av mediesamhälle han önskar?
scider2
scider2 Månad sedan
@seeni gzty Vilka tänker du på då? Och vilka kända vänsterjournalister finns inom SVT? Tror du oavsett att lösningen är censur som hör hemma i totalitära samhällen?
seeni gzty
seeni gzty Månad sedan
politiska åsikter får man om man uttryckligen rekryterar på "mångfaldskompetens"? Varför finns alla kända högerjournalister utanför SVT?
hanzhager
hanzhager Månad sedan
Jag håller med i att det är trist när den som rapporterar om något förvrider sanningen i syfte att få fram sina egna poänger. Det händer tyvärr alldeles för ofta i dagens medielandskap. Just det här med SVT som ändrat Y-axeln i sin corona-graf var en av dessa som verkar knasig och som jag också funderat en hel del på. Men, insåg nu hur det förmodligen gått till och förmodligen INTE varit medveten i det specifika fallet. Precis mitt i din video (11:11) visar du grafen med två olika datapunkter. Den andra grafen, med grå staplar, syntes inte i grafen som svt visar där skalan ändras. Om man hade haft de grå staplarna med så skulle man se att skalan var en automatiskt vald skala för att härbärgera båda dessa grafer. Och lite ironiskt blir det helt plötsligt du som inte visar hela bilden som skulle kunna förklara en annan tes än den du driver. En slump eller inte? Tänkvärt?
A J
A J Månad sedan
Jag förstår inte disclaimern, helt uppenbart att deras trevande bortförklaringar är svammlet för att dölja medvetet agerande. Etablissemanget i Sverige har alltid använt själv idiotförklaring som försvar och helt psykoiditiskt har det alltid funkat hos svensken. ”För man måste ju va snäll mot de intellektuellt svaga och låta dem styra vårt land ^^ åh så god jag är, rösta som jag alltid gjort och som in far gjorde trots jag inte tycker om dom” Detta måste fan få slut på!
Stefan Lindstrom
Stefan Lindstrom Månad sedan
Varför finns det alternativ media som är högerinriktad, men inte alternativ media som är vänsterinriktad ? Är det för att vi redan har SVT ?
aon10003
aon10003 Månad sedan
Att få ett diagram att passa en bildruta är en ytterst löjlig anledning. Ska du hitta en skandal så måste du jobba hårdare. Jag vet inte hur många tittare som mäter med tumstock på TV rutan.
sehhi vooty
sehhi vooty Månad sedan
Godmorgon, och tack för ytterligare ett mästerverk av upplysning och underhållning
Johan Melander
Johan Melander Månad sedan
Enastående Henrik! Enastående!
Ulf Werneström
Ulf Werneström Månad sedan
Såg agenda 12/4 där det visades ett diagram på överdödlighet på grund av covid 19. Sämst var ett land med 80% ökad överdödligheten. Kan inte tolka det annat än att 4 femtedelar av landets befolkning har avlidit?
Keith Begg
Keith Begg Månad sedan
Yet another impressive video. Thanks Henrik.
sehhi vooty
sehhi vooty Månad sedan
Det är Bonnier och Wallenberg familjer som leder i Sverige, inte regeringen. Tänk på det, Wallenberg var med Bill Gates vid Bilderbergs mötet 2010. Nu har vi Wallenberg so
MrNinjadre
MrNinjadre Månad sedan
Mycket bra Henrik, väl formulerat. Vad tycker du om The Prison Experiment samt "A Lesson In Cognitive Dissonance " , mycket av varför och hur vi beter oss. svfrom.info/history/video/m9Kre4OU36yCfNA Mvh
Mikael and Pond
Mikael and Pond Månad sedan
" There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics. " / Benjamin Disraeli " Prime Minister of the United Kingdom, serving in 1868 and from 1874 to 1880. "
Mikael and Pond
Mikael and Pond Månad sedan
Ha ha ha ;) Du är bäst !!! När du drar ned brallorna på SVT så skrattade jag tills jag fick ont i magen ;)
Jonas Danielsson
Jonas Danielsson Månad sedan
Oj snacka om att kasta sten i glashus. Henrik har visserligen rätt i sak i många fall gör sen EXAKT samma sak han anklagar Svt för. Han blandar och ger och väljer fakta extremt selektivt försöker han få det att framstå som om man kan dra slutsatser utifrån tre exempel när han själv inte tycker det räcker med ett normalt statistiskt underlag i andra frågor samt kopplar ihop i sig oberoende företeelser och fakta . Kort och gott blir det bara pinsamt...
Uffe Berg
Uffe Berg Månad sedan
Lysande inlägg. Man kan dock fråga sig vad skall göra med SVT - neutralitet är ett omöjligt begrepp, även i teorin. Ett enkelt sätt är att lägga ned, och avtala om att staten skall få tid i alla kommersiella kanaler vid katastrofer. Har också hört idén att Ettan blir "Vänster-TV" och Tvåan bli "Höger-TV". Tanken verkar ganska attraktiv. Programmen skulle bli korrekt varudeklarerade och alla skulle kunna titta på vad som passar dem bäst.
Torbjörn Sjödin
Torbjörn Sjödin Månad sedan
Urbra Henrik, Ett slag för svensk skog ? SVT inte opartisk i skogsdebatten enligt Näringslivets Medie Institut NMI. Mediegranskning skogsbruk 210317 ”Negativ gestaltning” Inget av de 77 publiceringarna lyfte fram nyttan ( Sveriges största nettointjänare) , svenska skogs och naturansvariga, forskning, klimatnytta mm. SVT:s miljöreporter svarar inte mer än ”nyhetsvärdet och allmänintresset” En snäv missvisande rapportering av formellt skyddad skog jmf med andra länder till EU hamnar Sverige lågt. Regeringen rapporterar bara äpplen när andra länder har blandfrukt i korgen osv. Ett levande skogsbruk förser Sverige med mat, virke, energi och förnybara produkter.
Axel V
Axel V Månad sedan
Väldigt bra video med presentation av den viktiga spaningen. Men du är naiv om du tror att det inte är medvetet som SVT bygger upp den kultur som innebär vänsterbias. Vilka politiska åsikter får man om man uttryckligen rekryterar på "mångfaldskompetens"? Varför finns alla kända högerjournalister utanför SVT?
Stefan Markowicz
Stefan Markowicz Månad sedan
Vi bedrar oss själva om vi tror att svt är till för att objektivt förmedla nyheter och utveckla invånarnas kunskaper. Syftet är det helt motsatta. Det är inte Statstelevisionen av en slump.
Basuki Sugito
Basuki Sugito Månad sedan
Alla länder är kurropta, även Svergie
Big Mac
Big Mac Månad sedan
Ja, som dom håller på i ljugmedia!! Skrämmande!!
scider2
scider2 Månad sedan
SVT redovisar varje dag exakt hur många som dött i Covid, tycker man trots det att det blir vilseledande pga olika storlek på Y-axlarna så har man nog själv större problem än vad SVT har.
Mattias Ekenberg
Mattias Ekenberg Månad sedan
Förtroendet för Henrik Jönsson är högt hos Livets hårda skola. Själv stöttar jag näthatsgranskaren.
slfuturo
slfuturo Månad sedan
Jag var rätt stor konsument att lyssna på SR P1/P3 för en 10 år sen och varje gång jag sätter på nån gång ibland för att lyssna så munkräks jag av att lyssna på V/MP's partiprogram samt enbart trams om genusteorier och annat flum etc.🤢🤮
Andreas Rosenberg
Andreas Rosenberg Månad sedan
Gissar att vägen mellan händelse och ”nyheten” är som viskleken, men istället för olika öron handlar det om olika filter 1. åsiktsfiltret 2. pk-filtret 3. offerfiltrer 4. godhetsknarkarfiltrer 5. identitetspolitiksfiltret 6. härskartekniksfiltret 7. klickmonsterfiltret 8. intoleransfiltrer 9. känslofiltrer 10. 291-filtret 11. censurfiltret 12. spekulerarfiltret 13. välja - välja bort-filtret 14. sensationsfiltret 15. relativismfiltret 16. förnekelsefiltret 17. whataboutfiltret 18. Statistikfiltret 19. Projiceringsfiltret
Conny Andersson
Conny Andersson Månad sedan
Tag upp vinklingen av klimatalarmismen på MSM för sjutton. Intervjua Elsa Widding m.fl. Realister!
Sylvain Racine
Sylvain Racine Månad sedan
Det är Bonnier och Wallenberg familjer som leder i Sverige, inte regeringen. Tänk på det, Wallenberg var med Bill Gates vid Bilderbergs mötet 2010. Nu har vi Wallenberg som äger Astraseneca som en gång till skrattar åt folket med skit vaccin. Då, med Ericsson, kan de installera 5G, och eftersom Wallenberg är USA's och Nato's hund vill han riskera krig med Kina. Men den här gången, Sverige kan inte spela dum som på WW2, den här gången vet vi redan idag att Wallenberg vill ha krig och ta över AI.
Hannes Fasold
Hannes Fasold Månad sedan
Men vadå? Var det inte Sveriges strategi att plana ut kurvan? Tycker bara SVT bidragit sin del till den målsättningen.
Godzilla Hårddisksson
Godzilla Hårddisksson Månad sedan
21:40: "Jag accepterar inte aggression, personpåhopp eller rasism i mina idédrivna kommentarsfält." Ah, nice, så sexism går bra?
Vera Sevet
Vera Sevet Månad sedan
Hej jag läste din artikler GP Sososarnas löng. Det hände min man och mej. Jag försäkte skriva meil men gick inte. Min son är polis Stockholm sossarna skrämde bort honom. Vi kunde inte göra nånting. Polisanmälningar stoppades. Sossarnas äckliga planering.
jojosthlm
jojosthlm Månad sedan
Det är en påverkanskampanj då SVT fungerar som maktens propagandakanal. Det är därför miljarder öses över SVT. Cheferna där vet om detta och gör vad de kan för att utföra sitt uppdrag. Deras inkompetens skiner dock igenom då SVT:s bias blir löjligt övertydlig. Tack Henrik för att du visar detta. Din slutsats att de inte förstår vad de gör tror jag inte stämmer, ingen törs ha en avvikande åsikt då blir man ställd åt sidan.
M
M Månad sedan
Brukar du göra videos på temat "det är diktatur" när SVT redovisar att SD ökar i opinionen?
Viktor Månsson
Viktor Månsson Månad sedan
Jobbar med data dagligen, och är hobbystatistiker på fritiden ibland. Har utbildning med basic inslag av statistik. Jag brukar dagligen säga och påminna "Statistik är den enda sanna formen av magi som finns"
nightrazer85
nightrazer85 Månad sedan
Sysselsättning: Som du sade arbetsmarknads politiskt program. Innefattar även de som studerar, pensionärer, sjukskrivna, praktik, alternativt vissa program där man söker jobb inom ett visst projekt. Därvid blir ett stort antal människor inte med i statistiken 😊. Det gör att sifforna ser bättre ut 👍☕ Det finns mycket jag kan nämna rörande sveriges system, men vill undvika att posta en bok i kommentarsfältet. Tack för videon.
Adam Steiner
Adam Steiner Månad sedan
Riktigt snygg kostym =)
Sandlund93
Sandlund93 Månad sedan
Det skulle tyvärr kunna vara så att om en y-axelkorrigering riskerar att skada regeringens anseende mer än en pyroteknikshow så blir det som om kunskapen dessa datajournalister besitter helt enkelt trasas sönder. I ett friskt samhälle så hade statliga institutioner bestått av hälften regimkritiker och hälften regimkramare, på tal om jämställdhet. Eller var det bara "jämställdhet som gynnar sossarna" som man ville uppnå?
Mike The Swede
Mike The Swede Månad sedan
hehe, man kan ju givetvis garva åt Politruk-Media. Men man ska komma ihåg att de påverkar Medel-Svensken mer än man tror (titta på hur många som röstar på V-S-MP (och de fd. borgerliga partierna) Dessa väljare är immuna för extern information likt bl.a. denna
Johan Rosenkvist
Johan Rosenkvist Månad sedan
"de nio miljarder kronor som man årligen AVTVINGAR befolkningen". Hahaha! Underbart Henrik!
Law hertz
Law hertz Månad sedan
Tror på det Alexander Bard sagt massvis med gånger, när alternativ media (läs vem som helst kan skapa plattform och skicka information) så fick gammelmedia panik, kallar alla nya alternativ för hemska glåpord, rasister osv. Medan de fria ordet kommer vinna. Jag tror under resans gång som vi nu varit en bra bit på kommer det fortsättas att skrikas gråtas känslor för vänstervridna människor ser ut schalen av lögn avmantlas lager av lager framför deras super röda ögon. Vissa vaknar upp och inser det sjuka experiment regering efter regering utsatt det svenska folket för medan andra sitter på södermalm sippar kaffe, röker en holk och tycker världens ska kramas när hemskheter sker i landet mot våra medborgare, OCH vår tvångsfinansierade statsmedia ljuger GÅNG PÅ GÅNG OM SKITEN!
yasio bolo
yasio bolo Månad sedan
De 9 miljarderna behöver omfördelas om de öht ska vara kvar. Kolossen Svt är som alla statliga kommunala institutioner, fulla av inkompetenta mellanchefer bl a.
Maria Presson
Maria Presson Månad sedan
0
Fredrik Christmansson
Fredrik Christmansson Månad sedan
Lite naivt inte tro det är en påverkansoperation när det är exakt så här socialister utför sina påverkansoperationer rent historiskt sett. Förstår inte varför det skulle vara annorlunda just exakt detta tillfälle och hur det allt skulle bara råka vara makalösa sammanträffanden. Låter för mig osannolikt. Ser det ut som bajs, luktar det som bajs och känns det som bajs så behöver jag inte smaka på det för verkligen vara helt säker på det ÄR bajs. Men det kanske bara är jag.
Kermit
Kermit Månad sedan
Hej Jönsson. Här har du en länk som kanske du kan se som underhållande, svfrom.info/history/video/ea5unZ3ZuduKsqo
yasio bolo
yasio bolo Månad sedan
Håller med om att SVT är missvisande men det är du faktiskt också i denna video. Så för mig sitter ni båda i samma lögnbåt.
Marit Sivenius
Marit Sivenius Månad sedan
Det är bara att titta på vilka som skjuter till pengar till både TV, tidningar osv. Den som betalar bestämmer om riktlinjerna. Så precis allt är lögn numerea.
Fettomocken
Fettomocken Månad sedan
nej, Henrik, SVT gör visst allt detta avsiktligt. Ja, de lever i en bubbla där de har svårt att se sin egen partiskhet och därmed gör uppenbara missar men det betyder inte att de bara kantar vägen till helvetet med goda intentioner. De är ett gäng avsiktligt lögnaktiga skitsäckar som förtjänar att bli bespottade överallt de går av gemene man. De är en blandning av ondskefulla avskum och nyttiga idioter, men även deras nyttiga idioter ljuger med avsikt för en "god sak". Att hela "Inkompetens & illvilja"-segmentet är nån sorts disclaimer om att denna video inte alls syftar till att poängtera deras oärlighet gör att du blir suspekt.
Jonas Pettersson
Jonas Pettersson Månad sedan
Jag tror att du har fel Henrik! Det är för många som envist rapporterar, speciellt corona statistiken, fel. Det är för många kommentarer och filmer som tas bort, för mycket censur. Det är någon som har betalat för det här och de har fått med FDA, EMA, Nyhetssajter, och tv kanaler över hela världen. Det enda du kan ha rätt i är att SVT inte vet hur man rapporterar statistik, de vet ingenting tydligen. var är alla rapporter om att folk går man ur huse för att protestera mot sina regeringar som precis som vår gör stora intrång i demokratin!
jonteno kingofcrows
jonteno kingofcrows Månad sedan
public service har väl lämge varit i blåsväder vad jag vet. bara kolla på hur folk strömmar bort från gammel media till kanaler om denna! dessutom suger det att vara fast i "blind statistiken" vad gällande arbetslöshet. varit där länge och känns som man bli lurad av staten att inte synas på deras siffror. Nu är jag dock med i stitistiken och det känns genast mycket bättre!
PokerNick
PokerNick Månad sedan
Bravo! Klappar mina händer åt din analyser om SVT och dess bias.
Mats Nilson
Mats Nilson Månad sedan
Skyhög nivå, Henrik! Man blir nästan lite tårögd.
roevskagg
roevskagg Månad sedan
Statligt finansierad - framförallt tvångsfinansierad - media borde inte på någon nivå ägna sig åt klickfiske och hävda "konkurrens" som anledning till sagda fiske. Ljuger och mörklägger gör de ju lite till vardags. www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/flera-vittnar-om-hat-mot-asiater-under-pandemin Bara ett exempel, de har många artiklar med liknande innehåll. Givetvis ställer jag mig inte bakom den typen av beteende och uttalanden som framförs i artikeln, men jag upplever att SVT i flera andra fall är väldigt duktiga på att få intervjuobjekten att tala om vem som begått det otrevliga, eller åtminstone hur denne ser ut. (Som jämförelse kan nämnas att Martin Timell inom några minuter namngavs i SVT och övrig media, medan Soran Ismail under mycket lång tid kallades "komikern".) Steven Crowder kom fram till - jag kan minnas detaljer fel här - att ungefär 85% av alla hatbrott mot "asian americans" i Bay Area (San Francisco, CA) begicks av afroamerikaner. Vissa brukar säga ungefär som att "När signalement saknas vet vi att det är en invandrare", och det ligger en del i det...
Nailtwister
Nailtwister Månad sedan
jag kollar inte ens på svt nyheter.
Andreas Wilson
Andreas Wilson Månad sedan
Har aldrig förrän nu betalt "licens" stolt över det
Andreas Wilson
Andreas Wilson Månad sedan
SVT ljuger gladeligen dag ut och dag in för att styra svenskarnas åsikter , lyser med sin lampa på annat under tiden de begår domokrati vidriga gärningar, det är avskyvärt
Simmapallen
Simmapallen Månad sedan
Novus är ett skämt som bekostas av oss skattebetalare på uppdrag av Socialdemokraterna.😐
Björn Claeson
Björn Claeson Månad sedan
👍👍👍
Niklas Jonsson
Niklas Jonsson Månad sedan
Hejja Henrik!
Johan Larsson
Johan Larsson Månad sedan
SVT borde tvingas sträva efter politisk representation istället för etnisk representation. Man skulle därför tvingas sparka de flesta journalister, chefer, mellanchefer etc och ersätta dem med aktiva SDare, Moderater, Liberaler och Centerpartiser. Då hade de kvarvarande vänsterfolket definitivt märkt deras tidigare "slagsida" när olika journalistiska vinklar snabbs skjuts ned och ersätts med deras motsats.
Web Head
Web Head Månad sedan
Håller med om att SVT är missvisande men det är du faktiskt också i denna video. Så för mig sitter ni båda i samma lögnbåt.
Johan Larsson
Johan Larsson Månad sedan
Ja, siffror har framställts vinklat och förljuget av SVT och de flesta partier sedan nittio-talet. Tyvärr måste man ofta vara rättså påläst för att förstå att de försöker ljuga för en. Ibland blir de för uppenabra dock, som när de båda blocken presenterades med väldigt breda staplar i ett stapel diagram och SD visades som en smal pinne.
Kvaser
Kvaser Månad sedan
OM det ej finns, så borde det finnas ett oberoende granskande och tillrättavisande organ för att upprätthålla kvalitet hos SVT.
Stefan Carlsson
Stefan Carlsson Månad sedan
Henrik... har kanske sagt det förut, men din förmåga att med en stor portion humor och ironi (på)visa detta lands allt snabbare takt mot "self destruction" är makalös.... hatten av för dej ... måtte du orka genom nästa val. Men ett tips är att du bör hitta ett kompletterande sätt att nå ut med dina videos. Ju närmare vi kommer valet desto större chans att "dom" stänger ner dej.
Per Tengroth
Per Tengroth Månad sedan
Mycket bra och tydlig genomgång av hur SVT jobbar. Har dock svårt att tro att det beror på inkompetens. Rent sannolikhetsmässigt matematiskt skulle då statistiken slira iväg åt vänsterns nackdel nu och då, och det sker ju faktiskt aldrig! Så detta är ett inbyggt strukturellt problem med SVT, förvärvat, renodlat och stelnat/härdats över åtskilliga decennier. Jag tror det kan bli oerhört svårt att ändra på SVT inom rimlig tid även om vi fick en regering och riksdag med annan majoritet än dagens under lång tid. Vi kommer att fortsätta ha ett vänster-agenda-sättande SVT i många årtionden framöver, och vi som skulle önska faktaproducerande journalister på SVT, kan nog glömma detta de närmaste 20-30 åren. Jag tycker dock mig se några få sådana i vetenskapliga program. Kanske dessa få skulle ta sig an det tuffa förändringsarbetet som behövs på SVT.
Stefan Carlsson
Stefan Carlsson Månad sedan
Jag bävar för kommande val .....
Emil Tuverot
Emil Tuverot Månad sedan
Ser ingen skillnad mellan SVT o Nordkoreas propagandaTV längre. Tur det finns annan media att tillgå. D enda man inte ljuger om längre är väl sportresultaten? Hur kan ansvariga se sej själva i spegeln är för mej obegripligt.
david is here
david is here Månad sedan
läs "why socialism" av albert einstein.
Sven-Olof Höög
Sven-Olof Höög Månad sedan
SVT är definitivt inte speciella ur ett journalistiskt perspektiv.....alla medier gör likadant...och det är inte ok...så i sakfrågan helt rätt
Bengt Olsson
Bengt Olsson Månad sedan
Prenumererar du på Henrik Jönssons videor? I så fall varför?
Magnus Persson
Magnus Persson Månad sedan
SVT och Sveriges Radio skall läggas ner, och de skall få stå till svars för skadan de åsamkat Sverige.
david is here
david is here Månad sedan
fascism var liberalernas försvar mot den långsamt vaknande, förtryckta massan i europa för sjuttio år sen. kapitalet var den enda vinnaren i kriget som följde. båda världskrigen var massofferriter för kapitalismens överlevnad, för förtryckets överlevnad. nu hotas hela mänskligheten att offras på den kortsiktiga profitens altare. det kanske redan är försent att åtgärda skadorna på miljön som kapitalisternas exploatering har orsakat men vi kan fortfarande, med gemensamma krafter, försöka överleva det som kommer. avlägsna parasitklassen! all makt åt arbetarklassen.
Pierre Nordqvist
Pierre Nordqvist Månad sedan
👍👍
ulla lindström
ulla lindström Månad sedan
Nu är stollen igång igen🤣🤣🤣🤣🤣
SKOLKRISEN - Lögnerna om de svenska resultaten
24:35
STATLIG DESINFORMATION
24:16
Henrik Jönsson
visningar 68tn
Asme - Färger (Spår 17)
2:22
Asme - Mår Inte Bra (Spår 19)
2:15
MattyBRaps - Shine (Austin x Evie Cover)
4:07
S#03 - Jimmie Åkesson & Jan Emanuel: Sverige-samtal
1:55:51
SportfiskeSverige Online Dag 2 av 3
1:07:31
SportfiskeTV FishEco
visningar 2,1tn
SVERIGE-SAMTAL 4: Nyamko Sabuni
1:09:49
Henrik Jönsson
visningar 69tn
Asme - Färger (Spår 17)
2:22
Asme - Mår Inte Bra (Spår 19)
2:15
MattyBRaps - Shine (Austin x Evie Cover)
4:07
VENOM: LET THERE BE CARNAGE - Official Trailer (HD)
2:44
Sony Pictures Entertainment
visningar 18mn